Barion Pixel
menu

OM AH HUNG


OM AH HUNG Tisztító gyakorlat

Kedvezőtlen körülményeinkhez a negatív hozzáállás helyett, pozitív módon is viszonyulhatunk. Hogy így tegyünk, először ki kell alakítanunk magunkban a megvilágosodás tudatát, a bodhicsittát, megerősítve magunkban, hogy e dolgokat azért tesszük, hogy minden érző lény javára elérjük a teljes megvilágosodást.

Mindazonáltal mindannyian rendelkezünk elhomályosulásokkal és negatív karmával. Meg kell tisztítanunk ezeket a testi és tudati szennyeződéseket és zavaró érzelmeket. A következő meditációs gyakorlat nagyon hatékony lehet e célra.


Először is ülj le egy kényelmes helyen, majd lazítsd el a tested és a tudatod.

Végy egy mély levegőt az orrodon keresztül, majd a kilégzéssel engedj kimindenbenned lévő feszültséget. Ismételd meg háromszor.

Helyezkedj el a hétpontos meditációs testhelyzetben.

Egy kis ideig, figyelmedet a légzésre fókuszálva nyugtasd el a tudatod. Békét és világosságot hozva, ez segít rendbeszedni a tudatodat.

Amikor befejezted e lépéseket, a következő egyszerű és rövid tisztító gyakorlat nagyon hatásosan végezhető el:                                

Először képzelj el egy fehér OM szótagot a homlokodban, egy vörös AH-t a torkodban, és egy kék HUNG-ot a szívközpontodban. Ezután ismételd az OM AH HUNG mantrát.

Miközben az első kör mantrát mondod, fehér tűz sugárzik ki az OM-ból, és eléget minden testi elhomályosulást. Az OM tüze eléget minden betegséget, negatív karmát, és testi elhomályosulást.

Miközben a második kör malát recitálod, vörös tűz árad a torokban lévő vörös színű AH-ból, és eléget minden elhomályosulást és kedvezőtlen karmát, amit a beszédünk által teremtettünk. Ezáltal a beszédünk bölcsesség-beszéddé alakul át.

A harmadik kör malát mondva, kék tűz jelenik meg a szívközpontban lévő HUNG-ból és beborítja az egész testünket. A tudat összes negatív karmája és elhomályosulása elég a tűzben.

A mantra recitálása után, gondolati vizsgálódás vagy megkülönböztetések nélkül pihentesd a tudatod.

A fehér OM beleolvad a vörös AH-ba.

A vörös AH beleolvad a kék HUNG-ba.

Végül a kék HUNG, alsó részétől kezdve felfelé haladva, lassan eltűnik  az    ürességben.

Ezután csak lazíts és légy tudatos. Nyerj bepillantást a tudat természetébe és meditálj ebben az állapotban.