Barion Pixel
menu

Drupon Konchok Lhundup

Drupon Konchok Lhundup 1974.10.15-én született Leh-Ladakh Skurbuchan nevű falujában, a Rigzinpa család sarjaként. 11 éves korában megkezdte szerzetesi életét a Thegchen Targyasling Skurbuchan Kolostorban. Ezt követően két évet a Mysorei Drikung Kagyu Kolostorban töltött (Karnataka, India).

Itt az írást, olvasást, szerzetesi rituálékat és a Dharma gyakorlatokat magas szinten sajátította el.

1989-ben az indiai Dehradunban, a Drikung Kagyü Központi Egyetemén folytatta tanulmányait, ahol behatóan tanulmányozta a tibeti nyelvtant, hindit és az angol nyelvet, matematikát. Mélyrehatóan foglalkozott az indiai mahasziddhák 13 buddhista filozófia köteteivel is. Ezek mellet még tradicionális indiai mesterek filozófiai tanításaiban mélyedt el, valamint a Megszabadulás Ékkövének és a fenséges Dharma, mint egyetlen törekvésnek a lényegi tanításait ismerte meg.

Megismerkedett spirituális hangszerekkel, szerzetesi tánccal, rajzzal, imák és mantrák recitálásának – szertartások vezetésének tudományával, valamint elsajátította a gyakorlati és elméleti dharma tanításokat.

Letette a Getsul és Gyelong fogadalmakat Őszentsége Drikung Kyabgon Chetsang Rinpocse, a Dharma Urának támogatásával, majd egymást követően a Drikung Kagyü tradíció összes beavatását, szóbeli tanítását és lényegi útmutatását megkapta Őeminenciája Togdan Rinpocsétől és Őeminenciája Garchen Rinpocsétől.

1993-tól két évre Őeminenciája Drubwang Rinpocse kísérője lett, mely lehetőséget adott arra, hogy Rinpocsétől mélyreható és magasszintű szóbeli átadásokat és útmutatásokat kapjon.

1996-ban a Drikung Kagyü meditációs központban, az indiai Almora-ban, elvégezte a 3 éves elvonulást Bikkshu Thinley Yeshi elvonulás mester vezetésével. 2001 körül 1éves meditációs elvonulásba vonult Lapchi-ba és a nepáli Tatopani-ba.

2002-ben a Dél Amerikában fekvő Chile Dharma Központjába utazott, majd ott tartózkodása alatt rezidens Lámaként tanításokat adott.

2002. végén Dehradunban (India) Őeminenciája Togdan Rinpocsétől megkapta a Kagyür szóbeli átadást(Buddha lefordított szavait).

Ezt követően 2004-ben Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang Rinpocse instrukciója alapján a zalaszántói Béke Sztúpához utazott Magyarországra. Az elkövetkező időszakban éveken keresztül teljes odaadással tevékenykedett a Sztúpa felújítási munkálatain. Elkötelezett és szorgalmas munkájáért nagy elismeréssel tekint rá minden adományozó és szangha testvér.

Nemrégiben Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang Rinpocse felruházta Őt a Drikung Kagyü elvonulás mesteri címmel, a Drupon titulussal.

Mindezeken túl terjedjenek el széles körben a meditációs hagyományvonal kívánságbeteljesítő tanításai, és minden érző lény javára ragyogjanak, akár a Nap, Zalaszántón, mely Tsari-t (tibeti szent hely) idézi.