Barion Pixel
menu

Drupon Konchok Jigmet

Drupon Konchok Jigmet 1976. március 10-én született Phyang nevű ladakhi faluban, a Barzi család sarjaként.

9 éves korában megkezdte szerzetesi életét a Phyang kolostorban, ahol 6 éven át írást, olvasást, szertartástant, Dharma gyakorlatokat, tibeti nyelvtant, hindi és angol nyelvet, valamint matematikát tanult.

1990-ben felvételt nyert Leh-ben a Központi Buddhista Egyetemre.

Itt a 11. osztályig indiai és tibeti mesterek szent irataival ismerkedett meg, valamint szanszkrit és tibeti nyelvtant tanulmányozott.

1993-ban az indiai Dehradunban folytatta tanulmányait a Drikung Kagyü Központi Egyetemen.

A tibeti nyelvtannal, matemaikával és angol nyelv tanulásával mélyítette tudását. Ezen felül tanulmányozta indiai és tibeti mesterek szent iratait, valamint elsajátította a tradicionális tanításokat, mint a Megszabadulás Ékkövének és a fenséges Dharma, mint egyetlen törekvésnek a lényegi tanításait.

Megismerkedett spirituális hangszerekkel, szerzetesi tánccal, rajzzal, imák és mantrák recitálásának – szertartások vezetésének tudományával, valamint elsajátította a gyakorlati és elméleti dharma tanításokat.

Letette a  Getsul és Gyelong fogadalmakat Őszentsége Drikung Kyabgon Chetsang Rinpocse, a Dharma Urának támogatásával, majd egymást követően a Drikung Kagyü tradíció összes beavatását, szóbeli tanítását és lényegi útmutatását megkapta Őeminenciája Togdan Rinpocsétől és Őeminenciája Garchen Rinpocsétől.

1996-ban a Drikung Kagyü meditációs központban, az indiai Almora-ban, elvégezte a 3 éves elvonulást Bikkshu Thinley Yeshi elvonulás mester vezetésével. Rögtön az elvonulást követően a Dzongsar Egyetem diákjaként a Prajnaparamita, Bodhicaryavatara, és az Abhisamayalankara -t tanulmányozta. Ezt követően a Drukpa Kagyü tradicionális tanítását, Naropa hat jógájának szóbeli átadását is megkapta.

2002-ben Dehradunban (India) Őeminenciája Togdan Rinpocsétől megkapta a Kagyür szóbeli átadást(Buddha lefordított szavait).

Ezt követően 2004-ben Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang Rinpocse instrukciója alapján a zalaszántói Béke Sztúpahoz utazott Magyarországra. Az elkövetkező időszakban éveken keresztül teljes odaadással tevékenykedett a Sztúpa felújítási munkálatain. Elkötelezett és szorgalmas munkájáért nagy elismeréssel tekint rá minden adományozó és szangha testvér.

Nemrégiben Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang Rinpocse felruházta Őt a Drikung Kagyü elvonulás mesteri címmel, a Drupon titulussal.

Mindezeken túl terjedjenek el széles körben a meditációs hagyományvonal kívánságbeteljesítő tanításai, és minden érző lény javára ragyogjanak, akár a Nap, Zalaszántón, mely Tsari-t (tibeti szent hely) idézi.