Barion Pixel
menu

Meditációs Központ2011-ben Őszentsége Drikung Kjabgön Chetsang Rinpoche ünnepélyesen felszentelte az új meditációs ház helyét. Ezt követően, egy Magyarországon élő vietnámi házaspár, Le Tanh Binh és To Ti Thu Ha nagylelkű felajánlása révén, valamint sok dharma testvérünk segítségével épült fel a Milarepa Meditációs Központ.

 Az építkezés 2012-ben kezdődött, majd 2014. júniusában ünnepélyes keretek között került felavatásra.

 Központunkat azóta is folyamatosan fejlesztjük. 
A meditációs ház kívül japán, belül tibeti stílusjegyeket visel.
 
Otthont ad minden elmélyülni vágyónak, akik ezen a csodálatos helyen egy kis megnyugvást, elcsendesedést keresnek.

Gyakran érkeznek ide hagyományvonalunk nagy tanítói, akik több napos tanításokat is tartanak. Rendszeresen helyszíne a meditációs ház elvonulásoknak, beavatásoknak és meditációknak, melyeket az itt élő tanítóink, Tiszteletreméltó Drupon Lhundup és Tiszteletreméltó Drupon Jigmet vezetnek.

A meditációs ház belső falán található nagy méretű festmények előtt az óramutató járásával megegyezően sétálva Buddha élettörténetét ismerhetjük meg. A felső ablakok alatti festmények (tankák) a Drikung Kagyü vonal nagy tanítóit ábrázolják időrendi sorrendben. A belső falfestéseket Tiszteletreméltó Drupon Lhundup és Tiszteletreméltó Drupon Jigmet készítették.
A meditációs központ építése nem valósulhatott volna meg Zalaszántó Önkormányzati Képviselő testülete, a falu lakossága a Bakonyerdő Zrt., és
a Balatonfelvidéki Nemzeti Park megértő támogatása nélkül. 
A Milarepa Meditációs Központ évente többször ad kiemelt jelentőségű buddhista beavatásoknak, tanításoknak otthont, teret adva számos nemzetközi szanghának a találkozásra, határokon átnyúló kapcsolatok ápolására. 
A meditációs ház aktuális nyitvatartási rendje honlapunk főoldalán található.