Barion Pixel
menu

2021. augusztus 22.

2021.augusztus

 

Augusztus 22. Vasárnap 11 órától

Béke Sztúpa felújítását követő újraszentelési és 

Ksitigarbha bódhiszattva szobrának felavatási ünnepsége

 

Ünnepség keretében zárjuk le a Béke Sztúpa 9 hónapos felújítási folyamatát, ahol szeretnénk köszönetünket és hálánkat kifejezni mindenkinek, aki bármilyen formában támogatta törekvéseinket. 

„Ezen érdem nagyszerű ereje által váljon valóra minden támogató, családjuk és barátaik kívánsága és célja. Teljesüljön be mind ezen élet alatt. Éljenek szerencsés körülmények között akadályoktól mentesen, 
a dharmával egyező céljaik pedig teljesedjenek be!”

A Sztúpa újraszentelési szertartásait követően Ksitigarbha bódhiszattva szobrának felavatására kerül sor.

Ksitigarbha bódhiszattva a Kelet-Ázsiai mahajána buddhizmus négy fő bódhiszattvájának egyike.

Ksitigarbha bódhiszattva a történelmi Buddhának tett nagyszerű fogadalmáról vált úgymond híressé, miszerint: „Addig fogom útmutatásaidnak megfelelően szolgálni a lényeket, amíg a szenvedéssel teli világok ki nem ürülnek, és a lények el nem jutnak a megszabadulásig. Kitartóan fogok munkálkodni egészen a következő Buddha, Maitréja Buddha földre való elérkezéséig. Csak akkor fogom beteljesíteni a tökéletes buddhaság állapotot, amikor a pokloktól kezdve minden világban megszűnik a szenvedés és a lények elérik a tökéletes megvilágosodás állapotát.”

Ksitigarbha bódhiszattva botjának hat karikája egyben jelképezi a hat megszabadítandó pokolszerű világot és a hat páramitát, avagy hat tökéletességet. A jobb kezében kívánság-teljesítő ékkövet, a csintámani-t tartja. A gyakorlók egyszerre tartják a gyerekek, a várandós nők, tűzoltók és utazók, zarándokok védelmezőjének is. 

Az ünnepi felszentelési és felavatási szertartásokat követően egy kis könnyed piknikre, közös étkezésre-teázásra és örvendezésre invitáljuk meg vendégeinket. 

A programon való részvétel díjmentes, felajánlásokat szívesen fogadunk.